Margreta Ruit

 

foto-website-500-x-340

 

"Sinds maart 2016 ben ik als juridisch medewerker werkzaam bij Roepel Advocaten.Op dat moment volgde ik nog de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden, nu mag ik mijzelf inmiddels afgestudeerd HBO-juriste noemen."

Waarom wilde je werken bij Roepel Advocaten? 
"Met mijn stage-ervaring van 10 maanden als griffier bij de Rechtbank Rotterdam, afdeling Kanton, was het een bewuste keuze om een baan te zoeken in het civiele recht. Bij Roepel Advocaten heb ik niet alleen elke dag te maken met dit rechtsgebied, bovendien is er een specialisme op dit rechtsgebied aanwezig bij de advocaten waar ik veel van kan leren."

Wat vind je zo aantrekkelijk aan de advocatuur?
"De wereld van de advocatuur heeft mij altijd aangesproken. In de advocatuur weet je niet van te voren hoe je werkdag er precies uit gaat zien. Door één telefoontje kan de planning van die dag totaal veranderen. Ook de diversiteit aan werkzaamheden zorgt voor een fijne afwisseling in je dag. Het uitdagende aan dit werk is dat je met allerlei verschillende soorten casussen te maken hebt. Je werkt niet met standaardoplossingen. Elke advies of processtuk is op maat gemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er in elke werkdag weer een uitdaging zit."

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
"Er is één ding waar je mij ’s nachts wakker voor mag maken en dat is eten. Waar je me niet voor wakker mag maken, maar waar ik wel veel mee bezig ben is fotografie en videografie. Verder ga ik graag lekker uit eten of ergens wat drinken met vrienden en familie."